EFOP 1.3.9-17 pályázat beszámolója: Sport és egészség nap! -nagyrendezvény

Beszámoló
Sport és egészség nap!
2018. július 14.

Sport és egészség napunk alkalmával már délelőtt gyülekezőt hirdettünk a legkisebbeknek, akiket a Fabula együttes koncertje várt a falu sportpályáján, melynek során mókás kis feladatokkal bemelegítette a zenekar a gyerekeket az akadálypálya teljesítése előtt.

Következő programunkra a focipályán került sor, ahova már a felnőtteket is szeretettel vártuk, és sor került apa-fia, anya-lánya, öregfiúk-fiatalok futballmérkőzésekre. A meccsek végén győztest hirdettünk és megválasztottuk a falu aranylabdását.
A labdarúgást követően humoros feladatok segítségével megválasztottuk a falu legerősebb emberét. Volt asszonycipelés, gumicsizma hajítás, rönkdobás és talicska-szlalom.
A programok mellett egészséges árucikkekből vásárt rendeztünk, volt mézes, gyógynövényes, zöldséges.
A felnőtteket közben a Szív a szívért Alapítvány munkatársai szűrésekre várták, ahol sor került vérnyomás-, vércukor-, és koleszterinszint mérésre. Az eredmények kiértékelését követően tanácsokat kaphattak a résztvevők a helyes táplálkozáshoz és a rendszeres sportoláshoz.
Rendezvényünkön lehetőség nyílt még kipróbálni ősi sporteszközöket, játékokat, a bátrabbak falat mászhattak és lovagolhattak is, volt légvár és körhinta is.

A kulturális programok sorát díszítette Berecz András Kossuth díjas mesemondó előadása.

A résztvevőket a helyszínen helyi vállalkozó által készített frissensültek és helyben készült kenyér várta.

A rendezvény egészséges vonalát képviselte a helyi asszonyok részére meghirdetett „Falu sütije” verseny, melyre egészséges alapanyagokból vártuk a pályaműveket, és ami nagy népszerűségre tett szert. 28 finomabbnál finomabb süteményt kellett a zsűrinek végigkóstolni, majd kiválasztani a 3 legjobbat.
Főzőversenyre is lehetett nevezni, ahol a süteményekhez hasonlóan egészséges ételeket vártunk. Itt 16 csapatból választottak legjobbat.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy azóta a faluban megnőtt a kedv a pályázat keretében megrendezésre kerülő sport és főzőklub látogatása iránt. A felnőttek is szívesen rúgják a labdát gyermekeikkel és lelkesen készítik az egészséges, finomabbnál finomabb ételeket.

Sport és egészség nap! Beszámoló