EFOP1.3.9-17 pályázat beszámolója: Gércei sportágválasztó -nagyrendezvény

Gércei sportágválasztó
2019.05.31.

2019. május 31-én rendeztük meg a 250 főt mozgósító sportágválasztó rendezvényt. A hat órás programban az iskolások, óvodások, szülők és nagyszülők is részt vettek. A résztvevőket csoportokba osztottuk, majd egy időtáblázat beosztási terve alapján keresték fel a csopoprtok a 9 helyszínt.A község sportpályáján a mátrix-pályát próbálhatták ki. A startnál elektromos érzékelőket kaptunk az ujjunkra, és az előre kézbe adott térképen a pályák egyikét kellett hibátlanul, időre teljesítenünk. Mindenki három pályán futhatott végig, a célnál számítógép segítségével azonnal kiértékelték az eredményeket.
A lovagláshoz a faluban élő vállalkozó biztosította a lovakat, és lovaglást tanító segítő közreműködésével mindenki egy kört mehetett lóháton, megérezhette ennek a sportnak a különlegességét.
A kutyaiskola idomított kutyái nagy sikert arattak a résztvevőink körében, különösen a gyerekeknél, akik megtanulhatták, hogyan kell közelíteni egy idegen állat felé, és milyen szabályokat kell betartani az „ismerkedéskor”.
Labdarúgásban is kipróbálhattuk magunkat, a műfüves pályán különféle formációkat gyakorolhattunk a meghívott edző segítségével. A foci a faluban nagy népszerűségnek örvend, szabad idejükben is szívesen játsszák a gyerekek, és felnőttek egyaránt.
A kosárlabdások a celldömölki sportegyesületből érkeztek. A rövid bevezetőben a legfontosabb szabályokat mondták el, majd a dobástípusokról esett szó. Néhány perces csapatjátékra is sor került.
Bánhídi Adrienn és Bánhídi Kata európai hírű kötélugrók, akik édesanyjukkal vettek részt a rendezvényen, a szombathelyi kötélugró szakosztályt képviselték, virtuóz ügyességükkel elkápráztatták a csoportokat.
A Hip-hop tánccsoport a felsős tornapálya bal oldalát foglalta el. A táncosok zenére mutatták be rövid gyakorlatukat, majd az egyszerűbb elemeket próbálták megtanítani nekünk.
Az egyik teremben a dzsúdósok terítették le a szőnyegüket, különféle fogásnemeket mutattak be,sor került egy önvédelmi bemutatóra, majd ezt mindenki ki is próbálhatta a gyakorlatban.
A zumba mindenki nagy kedvence. A pályázat megvalósítása során szinte minden alkalommal meghívtunk zumba-edzőt, aki nagy lelkesedéssel táncolta a csoport előtt a formációt, amit megpróbáltunk lekövetni kisebb-nagyobb sikerrel.

A rendezvényt megvendégelés zárta. Az udvaron felállított sörpadokon a helyben készített babgulyás falatozása közben beszéltük meg a nap legnagyobb élményeit.
Gerce_139_Beszamolo_Gercei_sportvalaszto_2019_05_31