Kultúra napja – Kultúrával az alapítványért

A Gércei Általános Iskola március 23-án a művelődési házban rendezte meg a már hagyományossá vált „Kultúra napja” című programját, amely egyben a Gércei Iskola Diákjaiért Alapítvány adománygyűjtő műsora is.

Az iskolában hagyomány, hogy minden év tavaszának egyik estéjén a kultúra napi rendezvényre összegyűlnek pedagógusok és diákok, szülők és vendégek. Ez a község kulturális életének legrangosabb eseményére. A gyermekek dallal, verssel, tánccal, jelenettel, zenével, színdarabbal készülnek. Osztályok, művészeti csoportok, egyéni szereplők mutatják be tudásukat. Az egész estét betöltő rendezvényre az egész iskola összefog. Az intézmény 107 fős létszámából 79 tanuló lépett színpadra.

Az osztályfőnökök és szakkörvezetők a produkciók betanításában vettek részt, a képzőművész szakkör kiállítást szervezett, a főzőklub tagjai és a szülők süteményekkel készültek.

Az 1. osztályosok verses-dalos műsorukkal a közelgő húsvéti ünnepeket köszöntötték. A 2. osztályosok Zelk Zoltán A legokosabb nyúl című meséjét dramatizálták. A harmadikosok Lúdas Matyi történetét elevenítették fel, az irodalmi színpad pedig Baranyi Ferenc A lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját mutatta be. A negyedikesek zenés népi játékkal búcsúztatták a telet, a hetedikesek Gyimóthy Gábor és Lackfi János verseit szavalták. A műsor fináléjában az Alma együttes zenéjére készült koreográfiát mutatták be a felsősökkel kiegészült ötödikesek.

Az iskola az oktatáson kívül nagy hangsúlyt fektet a tanórán kívüli tevékenységek szervezésére. A nevelőtestület felvállalja a tehetséggondozás feladatát. Elvük, hogy minden gyerek tehetséges valamiben. Lehet, hogy valaki a délelőtti tanulásban kevésbé sikeres, ám más területen kimagaslóan teljesít. Az iskola egyik feladata, hogy segítse megtalálni a gyerekeknél azt a területet, amelyben ügyesek, ami sikerhez, örömhöz juttatja őket, s a faluközösség elismerését váltja ki.

https://www.vaol.hu/civil/gercei-iskolasok-nagy-napja-2282653/

DSC_0499

CSC_0502

DSC_0495

DSC_0493

DSC_0475

DSC_0467

DSC_0480